Horányban mindig történik valami! – OTP ATM

Kicsit kétkedve hallgattam az “Estike” közért tulajdonosát, hogy bank automatát akar az üzlet mellé. Elgondolkodtam: a falu központjában (ahol van Takarékszövetkezet, illetve ott a CBA áruház) nincs, akkor pont itt a hepe-hupás Vadvirág utcában lesz. Bevallom tévedtem! A falu első bank automatája igenis itt a hepe-hupás Vadvirág utcában van és bizony elég sokan használják is.
Forrong Horány…. Nem csak a nagy hőség, hanem az interneten is. Néhány ismert és néhány nem ismert nick név mögé rejtőzködő mondja a magáét különféle Szigetmonostort, illetve Horányt érintő fórumokon. Jó ez így, mert annak ellenére, hogy néha a jóizlést sértő megjegyzések is fórumra kerülnek, de talán használható ötleteket is olvashatnak, akik a falu vezetéséből kiveszik a részüket. Nézzük ennek is a jó oldalát!
Parlagfű!
Úgy tűnik a parlagfű elleni háborúban ismét a parlagfű nyert. Sajnos még csatát sem nyertünk, terjed az allergia ezerrel. Gyenge kísérlettel e sorok írója nem csak cikket, hanem parlagfüvet is irt. Eredmény: parlagfű még maradt, a Calcium tabletta és a papír zsebkendő viszont fogy. A
Horányért Egyesület pályázatot nyújtott be a játszótér bővítésére. Sajnos nem nyertünk, de bánatunkat csökkentette, hogy a faluban működő Karate Klub nyert vissza nem térítendő támogatást.
Jól sikerült „Duna-parti party” volt augusztus 13-án a jobb sorsra érdemes Zöld Csárda kertjében. A Zöld Csárda tulajdonosa barátaival szombat délelőtt ökörsütéssel és más programokkal éjszakába nyúló kerti összejövetelt szervezett. Itt jegyzem meg, hogy az Újságoló szeretett volna írni a Zöld Csárda múltjáról jelenéről és jövőéről, de az érintettek közül többen az ügy jelenlegi állására tekintettel nem nyilatkoztak.
Augusztus 20-án délelőtt a Horányért Egyesület a bevásárló helyeken tagfelvételi pontokat helyez el. Az érdeklődők megismerhetik az Egyesületet és tevékenységét, és Horányt szerető emberek be is léphetnek az egyesületbe. Együtt többre megyünk…
Horányért Egyesület augusztus 27.-i szokásos összejövetelére egy fórumot szervez. A Fórum címe: Közmeghallgatás előtt….. A közmeghallgatás időpontja objektív okok miatt folyamatosan csúszik, viszont nem csak az itt élők, hanem az itt nyaralók is szeretnék hallatni hangjukat. Ennek érdekében szervezzük a délelőtti fórumot, melyre a képviselő-testületet, illetve a Polgármester urat, és remélhetőleg a település ésszerű fejlődésével kapcsolatban más illetékest is szeretnénk meghívni.
Úgy látszik, Horányban a kresztáblák nem érvényesek. Következetesen a gáton forgalommal szemben mennek, fittyet hányva a behajtani tilos táblának és az időnkénti rendőri ellenőrzésnek is. Ugyanez a helyzet a piactéren. A lezárt terület ellenére, a behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyva, lehetőleg ahova jönni akarnak, annak a bejáratához kell állni az autóval. Ebből már baleset is történt, most egy piros Suzuki ittas vezetője a “Zoli Büfé” tartó oszlopának ütközött és azt kitörte, majd a Vízművek kertjében landolt. A vendéglős örülhetett, hogy nem volt vendége(ott), mert akkor komolyabb baj is lehetett volna. Rendőri intézkedés történt.
A Horányért Egyesület megpróbálja virágosabbá tenni a piactér gát felőli oldalát. Kereskényi József segítségével sikerült utcai használt kővázákat szerezni. A vázákban lévő növényeket reményeink szerint a helyi vállalkozók öntözik és ápolják.
Nádas Zsolt